Niğde Vilayet Sıhhat Müdürü Doğan Bahadır İnan, Kurban Bayramı hasebiyle kurban ibadetini yerine getirecek vatandaşlara ihtarlarda bulundu.
İnan, yaptığı açıklamada, her yıl bayram mühletince yaşanan yaralanmalara dikkat çekerek, kurban kısımlarının kesinlikle ehil şahıslar tarafından ve uygun alanlarda yapılması gerektiğini belirtti.
Kesim sırasında kullanılan aletlerin paklığı, eldiven kullanımı ve şahsî hijyenin büyük ehemmiyet taşıdığını kaydeden İnan, bilhassa kolesterol, tansiyon, şeker ve kalp-damar hastalığı olan vatandaşların kırmızı et tüketimi konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.
Kurban etinin kesildikten çabucak sonra değil, bir müddet dinlendirildikten sonra tüketilmesinin sindirim sistemi açısından daha sağlıklı olacağını da vurgulayan İnan, “Tüm vatandaşlarımızın sıhhat ve huzur içinde bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum” tabirlerini kullandı.
More Stories
Kayseri’de Polis Kovalamacası: Alkollü Motosikletli Kaza Yaptı
Kayserispor, Furkan Soyalp ile 2 Yıllık Kontrat İmzaladı
Nevşehir’de ‘Boş Sıralar’ Aktifliği ile Gazzeli Çocuklar Anıldı